Вкараха в лудница жената, откраднала вратата на прокурор Манолова
Вкараха в лудница жената, откраднала вратата на прокурор Манолова / Иван Данчев - адвокат
Василка Патонова, уличена в разбиването и кражбата на врата от къщата на петричкия прокурор Лидия Манолова, е въдворена принудително в психодиспансер. Информацията потвърди пред Дарик радио адвокат Иван Данчев.

Известната с буйния си нрав в Петрич, Василка Патонова е настанена без определение на съда в благоевградския психодиспансер, намиращ се в село Хърсово, ден след като полицията в южния град установи, че тя е демонтирала входната врата в жилището на районния прокурор Манолова, каза адвокат Данчев, като се позова на източници от РПУ - Петрич.

Погромът в дома на държавния обвинител Манолова стана на 16 октомври вечерта, по време, когато в съда в Петрич гледаха искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" срещу бившия митничар Марио Минев, арестуван за побоя над областния координатор на "Атака", Огнян Тетимов.

Ден след вандалския акт, всички колеги на прокурор Манолова приеха декларация, с която осъдиха действията спрямо нея и семейството й. Разследването по случая бе поето от Върховна касационна прокуратура, а на обвинителя в Петрич бе подсигурена полицейска охрана.

До този момент не е известно кой е разпоредил уличената в престъпното деяние петричанка Василка Патонова да бъде принудително вкарана в лудницата, както и причините, довели до тези нарушаващи човешките й права действия, коментира адвокат Данчев, който е защитник на ексмитничаря Марио Минев.

В прикачения звуков файл чуйте интервю по темата с адвокат Иван Данчев.