VII театрален фестивал "Талантино" започва в Благоевград
VII театрален фестивал "Талантино" започва в Благоевград / Снимка: Община Благоевград
И тази година стотици талантливи деца и младежи ще вземат участие в Националния фестивал „Талантино“. Той стартира на 25 юни и продължава до 29 юни. Прегледът на театралните школи ще бъде на сцената на Куклен театър в Дом на младостта.
 
В VII  издание на фестивала са включени 32  постановки, които ще бъдат представени от малки и млади актьори от  Благоевград, София, Перник,Симитли ,Казанлък, Банкя,  Правец, Пазарджик, Бургас, Етрополе. Официалното откриване на фестивала е днес от 20.30 часа.

Сред заглавията в програмата на седмото издание на „Талантино“ са: „Всеки змей това го знае“, “Таборът отива на небето“,  „Бурята“, един прекрасен ден“, „Лелята на Стаси“, Денят на прошката“, „Шестте пингвинчета“, „Мамино детенце“, „Поличба“, „Лодка в гората“ и др. 
 
Началото на всеки един от фестивалните дни е 10.00 часа. На 29 юни, от 12.30 часа, в Дом на младостта, ще се проведе и съпътстъваща програма – Международна научна конференция „Театрални школи, фестивали и публики, традиции, предизвикателства и нови посоки“. Фестивалът се организира от Община Благоевград, съвместно с Драматичен театър "Енчо Халачев", а входът е свободен.