В Община Гоце Делчев проучват желанията на гражданите за безплатен интернет достъп
В Община Гоце Делчев проучват желанията на гражданите за безплатен интернет достъп / Снимка: Маргарита Петкова
В Община Гоце Делчев проучват желанията на гражданите за безплатен интернет достъп.

Община Гоце Делчев, като бенефициент по този проект, трябва да избере местата, където ще бъдат инсталирани WiFi4EU точките за достъп, като това трябва да бъдат обществени места на открито и закрито (кметства, здравни центрове, площади, пешеходни улици и пр.), където не се предлага подобен достъп до безжичен интернет.
 
Затова от Общината се обръщат към всички граждани – потребители на интернет, които живеят, работят или гостуват на територията на община Гоце Делчев: Дайте своите предложения в това проучване, което да посочи къде в града или селата на територията на община Гоце Делчев трябва да има предоставен високоскоростен безжичен достъп до интернет, за да се възползват от него повече потребители.
 
Предложенията могат да бъдат направени в специална анкетата, публикувана във фейсбук страницата на Община Гоце Делчев. След това те ще  бъдат разгледани и обсъдени от специална комисия, която ще определи 10-те места на които ще бъдат изградени такива точки.

Предложенията се правят до 8 февруари.
 
Засега предложенията са за Градския парк, болницата, с. Попови ливади, площадите “Гоце Делчев” и “Македония”, всички площади на населените места в общината, зала Неврокоп Арена, автогара, улица “Търговска”, Дом на културата, парк “Панорамата”, Общински пазар, Общински музей, Гробищен парк, като това не ограничава нови предложения.