/ БТА
Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев в деня, в който се отбелязват 119 години от неговата смърт. Пред паметника на революционера на площад „Македония“ в областния център бяха положени цветя от представители на политическия, културен и обществен живот в Благоевград.

"Гоце Делчев е един от най-значимите български революционери, който следва идеалите на Васил Левски, което прозира в неговата идеология", каза пред БТА директорът на Регионален исторически музей – Благоевград д-р Кирил Алексиев.  

"Гоце Делчев вижда света „единствено като поле за културно съревнование между народите“, а, за да се последват тези негови възгледи, следва да се изграждат мостове, а не стени, да търсим не това, което ни разделя, а което ни обединява и събира", каза директорът на музея.

Пред паметника на революционера бяха припомнени моменти от живота му от историка Иван Стоянов. Паметта на Гоце Делчев почетоха кметът на Благоевград Илко Стоянов, заместник областният управител Анита Коцелова, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, политици, общественици и граждани.
БТА