/ Вероника Атанасова
Общински съвет-Разлог реши да бъде увеличена входната такса за ползването на обществената баня в село Баня. Така цената на билета за посетителите  от 2.00 лева скача на 2.50 лева. Стана ясно, че цените за ползване на ваните ще останат без промяна, намаленията за студенти и ученици също си остават, както и безплатното ползване от ветерани.

Нов инвеститорски интерес отчитат в село Баня

По време на заседанието, кметът на населеното място Мария Юрганчева заяви, че тази такса е твърде висока, а освен това условията в обществената баня не са подобрени и няма видима причина входната такса да бъде увеличена.

С това нейно изказване тя апелира цената за билета да се преразгледа. Въпреки това нейно изказване парламентаристите решиха билета да бъде на цена от 2.50 лева.

Ремонтират сградата на кметството в село Баня

Заместник-кметът на Разлог инж. Венцислав Гърменов сподели, че мотивите за това увеличение са няколко и изтъкна, че 90% от приходите в банята се формират от приходите постъпили в дружеството от продажбата на билети.

Той поясни, че в банята са извършени редица подобрения, като смяна на душовете и ремонтни дейности, които текат ежедневно.