Изложба показва красотата на разложанката
Изложба показва красотата на разложанката / Снимка: Община Разлог
Женската красота и емоционалност, изобразени в снимки, бяха изложени във фоайето на Общинска администрация-Разлог. Изложбата „Жените на Разлог“ е организирана по идея на кмета на общината инж. Красимир Герчев и е подарък към всички дами за техния празник.

В изложбата са включени 20 тематични снимки на фотографа Асен Великов, чийто снимки са предимно на хора, облечени в народни носии и мероприятия, отбелязващи обичаи и традиции. Той получи плакет на Община Разлог от инж. Герчев, в знак на уважение и благодарност за разпространението на разложките традици чрез своите фотографии.
 

Изложба показва красотата на разложанката
Снимка: Община Разлог


„Разлог е град-пазител на традициите, каквато и награда спечели преди няколко години. Жените на Разлог са тези, които най-добре успяват да съхраняват и предават тези традиции за поколения напред“, каза на откриването инж. Красимир Герчев.

Изложението на снимките ще бъде подменяно във времето с още подобни, както и със снимки на деца от Разлог, облечени в народни носии-добави градоначалникът.
 

Изложба показва красотата на разложанката
Снимка: Община Разлог


„Разлог е едно от местата в които идвам с голямо желание и радост. В него усещам как традициите живеят. На други места се опитват да ги съживяват, а в Разлог те никога не са забравяни-каза фотографът и добави-Две неща във фолклора карат душата ми да трепва-звукът на тъпана в Разлог и родопската гайда в Широка лъка. И не по-маловажно е красивите разложанки, мъжествените разложани и хубавите им дечица“-споделя Асен Великов.

Изложбата „Жените на Разлог“ ще бъде експонирана във фоайето на Общинска администрация-Разлог до края на месец март. След това снимките ще бъдат изложени в Исторически музей-Разлог и Народно читалище „15.09.1903-1909“.