Улиците в село Баня все още не са почистени от снега
Улиците в село Баня все още не са почистени от снега / Снимка: Вероника Атанасова


Две денонощия след снеговалежите множество улици в най-голямото село в Разложко - Баня, остават непочистени. На места дори движението с автомобили е почти невъзможно, защото кишата по пътното платно е около 10 сантиметра, а под нея има лед, коментират  хората.

На много от шофьорите се налага да правят маневри на заден ход и да търсят проходима улица, по която да минат без проблем. Особено неприятни са условията и за пешеходците.

Вчера привечер кметът на селото Мария Юрганчева, общински служители и представител на фирмата за снегопочистването в общината минаха на проверка по улиците на Баня. След нея проверяващите са констатирали, че всички кръстовища в селото са в много лошо състояние. Много от хората са изхвърляли снега, събран от  тротоарите пред домовете си, на пътното платно.

Зам.- кметът по икономически и правни въпроси в Община Разлог Иван Гюров заяви, че само за града 10 снегопочистващи машини се грижат улиците да бъдат проходими при зимни условия, а за селата са 14. По думите му всички пътища в община Разлог са проходими, към настоящия момент улиците в града и населените места са почистени в достатъчна степен, че да е безпрепятствено придвижването на хора и автомобили. Също така няма проблем с водоподаването и електрозахранването на територията на общината.

В отговор на това защо някои улици в Баня са в окаяно състояние, зам. -кметът Иван Гюров бе категоричен, че още днес ще направи проверка по случая. Той призова всички граждани, като почистват снега от прилежащите им площи, да не го изхвърлят на пътното платно или изчистената улица, тъй като, вчера например,  е имало случай снегопочистващата техника минава в едната посока и докато се върне обратно, платното е било посипано със снежни преспи.