Тържествена литургия отслужиха за Деня на Независимостта в Благоевград
Тържествена литургия отслужиха за Деня на Независимостта в Благоевград / netinfo
Литургия за здраве и благополучие по повод 100 години независима България отслужи иконом Кирил Котев в църквата „Въведение Богородично” в 10:00 часа.

Тържествена церемония по повод историческата дата се състоя час по-късно на площад ”Георги Измирлиев”. Паметта на загиналите във войните за обединението и независимостта на българския народ почетоха с поднасяне на цветя пред паметната плоча кметът Костадин Паскалев, председателят на Общински съвет Косатадин Хаджигаев, зам.-кметът по хуманитарните дейности Валентин Василев, областният управител Владимир Димитров, директорът на Историческия музей Галина Миленкова, служители на полицията, представители на духовенството и правителствени организации.

На площада прозвучаха патриотични мелодии в изпълнение на Джуниър Брас бенд към НХГ „Св.Св.Кирил и Мветодий” с ръководител Севдалин Николов.

Тържествата за Деня на Независимостта продължават с рисуване върху асфалт на тема “Моя страна, моя България” с участието на деца от Центъра по изкуствата, Младежки дом и Обединен детски комплекс, уточниха от общинска администрация.Честването на 100-годишнината от Независимостта ще продължи с празничен концерт на Биг Бенд от 18:30 часа на площад „Македония”.

Празникът ще завърши с илюминации от 19:45 часа на площад „Македония”.