Търг с тайно наддаване за шест общински терена се проведе в Благоевград
Търг с тайно наддаване за шест общински терена се проведе в Благоевград / netinfo

Търг за отдаване под наем на шест общински терена за монтиране на преместваеми обекти се проведе в Община Благоевград. Площите, които бяха разиграни с тайно наддаване могат да се наемат за срок от 5 години.
 Два от включените терени в тръжната процедура са в ж.к “Запад”, като единият от тях е с площ 6.00 кв.м. и с първоначална цена 32.34 лева. За него се яви само един кандидат, който предложи 35.00 лева месечен наем. Другият терен в същия квартал е 2.00 кв.м., за който бяха предложени 20.80 лева, при първоначална цена 20.58 лева.
 Три фирми пък са закупили документи за участие в търга за терен на улица “Александър Стамболийски” с площ 6.00 кв.м., но само един от кандидатите се яви и предложи цена от 60.56 лева за месец, при минимална обявена 32.34 лева. За обект в подлеза на II ОУ, който е с площ 6 кв.м бе предложена цена 50 лева, а за терен на улица “Алеко Константинов”, 8 кв.м. е предложена цена от  41.55 лева.
Още един обект бе включен в търга – това е имот на “Димитър Кощанов”, като най-високата обявена цена за него бе 50 лева. Въпреки това комисията реши да предостави правата на другият от двамата участници, който предложи месечен наем от 30 лева. Причината за това е, че обектът е предназначен за пакетирани захарни изделия, за хора с увреждания, а спечелилият кандидат е предоставил документ за инвалидност.

Комисията, която проведе търга бе председателствана от заместник-кмета арх. Георги Скрижовски. Протокол с резултатите от днешния търг и класирането на участниците ще бъде представен за одобрение на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев.