/ ThinkStock/Getty Images
Три катастрофи само за ден станаха в Пиринско. Пострадалите в пътните инциденти на 8 август са четирима души, сред които и 7-годишно дете. На 8 август, около 14:18 часа на Главен път Е-79 в района на жп гара Пейо Яворов лек автомобил „Ауди“ с 27-годишен водач от санданското село Катунци, движейки се в посока от Благоевград към Кресна предприема изпреварване и навлиза в лентата за насрещно движение. Там се  блъска в лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 44-годишен румънски гражданин.

Кола се вряза в пекарна в Благоевград, шофьорът е избягал (СНИМКИ)

В резултат на удара лекият автомобил „Ауди“ отскача и се удря в крайпътен скат. При инцидента, без опасност за живота, са пострадали: водачът на лекия автомобил „Ауди“, който е с фрактура на прешлен,  водачът на лекия автомобил „Опел Вектра“, който е с порезна рана на ръката и момиче на 7 години, пътуващо в лекия автомобил „Опел Вектра“, което е с комоцио и е настанено за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Благоевград (СНИМКИ)

Към 16:00 часа на главен път Е-79 в района на кръстовище за петричкото село Кулата е станала катастрофа, при която лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 46-годишен водач от Петрич, завивайки на ляво към с. Кулата, отнема предимство и се удря в лек автомобил „Фиат“. 

Два часа по-късно на пътя между с. Рупите и Петрич е станала друга катастрофа. На 21-годишен водач на товарен автомобил „Фолксваген ЛТ 35“ от Петрич му прилошало докато е зад волана.

Шофьор блъсна 6-годишно дете в Сандански

Шофьорът загубил контрол над управлението на автомобила, в резултат на което камионът излязъл в ляво от пътното платно и паднал в крайпътен скат. С травма на главата е  пострадал водачът, който е настанен за лечение в МБАЛ-Югозападна, без опасност за живота.