/ Снимка: БГ НЕС, архив
Повдигнаха обвинение на още един участък в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ-Благоевград. Окръжна прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Никола Доганджийски, участвал като помагач в извършване на престъплението. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

Още един обвиняем за схемата с регистрационните номера в КАТ-Благоевград

За времето през 2017 г. и 2018 г., в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Доганджийски умишлено улеснил Данаил Стоицов, в качеството му на началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и  пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.

Задържаният шеф на КАТ-Благоевград остава в ареста

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Арестуваха началника на КАТ-Благоевград (СНИМКИ)

Спрямо обвиняемия Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.