/ БГНЕС
Арестуваха началника на КАТ-Благоевград. Данаил Стоицов бе изведен с белезници след четиричасова акция на ДАНС, Вътрешна сигурност и прокуратурата.
 
Заедно със Стоицов, по закона за МВР са задържани още няколко души - служители на КАТ и посредници, участвали в престъпната схема, заяви Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба. Акцията в КАТ-Благоевград бе извършена след сигнали за корупционни практики и злоупотреба със служебно положение.

Арести КАТ Благоевград
БГНЕС

 

Арести КАТ Благоевград
БГНЕС

Повдигнаха обвинения на 10 служители на ДАИ-Благоевград

"Аз съм жертва на тези, които регистрират автомобилите. Чувствам се невинен, оттук нататък каквото покаже съдът", заяви при ареста Стоицов.
 
Незаконен боен пистолет, боеприпаси и няколко хиляди лева са открити в кабинета на  Данаил Стоицов, съобщи директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Шефът на Следствието отчете, че до момента са извършили 15 разпита на свидетели, като показания подкрепят първоначалната обвинителна теза. Извършени са претърсвания в 13 помещения - офиси, служебни помещения на КАТ-Благоевград и домове. Огледани са и са претърсени и шест автомобила", каза Сарафов.
 

КАТ Благоевград
БГНЕС

По думите му са иззети многобройни веществени доказателства като пари, незаконно притежаван боен пистолет, боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри.

Арести КАТ Благоевград
БГНЕС

"Предметът на разследването е престъпление по служба и корупционни престъпления на шефа на КАТ в Благоевград. Има няколко човека, задържани по Закона за МВР, но това не са лица, които са задържани по досъдебното производство", каза Сарафов.

По-рано се появи информация, че акцията е заради сигнал за злоупотреби при регистрирането на автомобили и издаването на регистрационни табели. По непотвърдена информация, за тези услуги в КАТ-Благоевград се плащало по тарифи на черно, които започвали от 50 лева нагоре. На македонците, които идват в областния център, за да си регистрират колите, търсели повече пари. В схемата имало посредници, които организирали цялата незаконна дейност. Те взимали парите, а след това ги разпределяли. 

Арести КАТ Благоевград
БГНЕС