КАТ Благоевград
КАТ Благоевград / БГНЕС
Арести в КАТ-Благоевград. До тях се стигна след спецакция срещу корупцията на служителите в държавното учреждение, съобщава NOVA. По непотвърдена информация на медията сред задържаните е и регионалният началник Данаил Стоицов.

Спецпрокуратурата влезе в КАТ-Благоевград (СНИМКИ)

Малко преди обяд прокурори и следователи атакуват сградата на Пътна полиция
в града. Арестуват няколко катаджии. Акцията наблюдаваше и бившият шеф на Етичната комисия към ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Акцията е срещу корупцията сред катаджиите. Сигнал за търсене на подкупи за регистрация преди три месеца подава Иван Хамбарджийски, собственик на регионален информационен сайт. „Информацията ми дойде от потърпевши граждани на Благоевград, дори и двама македонци. След като аз го публикувах в местен сайт в Благоевград, информирах и Вътрешна сигурност. Запознат е и министърът на вътрешните работи”, поясни Хамбарджийски.

КАТ Благоевград
БГНЕС

През април: Повдигнаха обвинения на 10 служители на ДАИ-Благоевград

Според журналиста схемата е проста и работи от години. „Без началника няма как да се осигурят тези номера. Срещу 20-30 лв. им регистрират кола и отделно плащат около 100 лева за номер. Това е извън тарифите, които на гишетата се заплащат. За да не чакат, ходят да пият кафе и автомобилът им е вече със сложени номера”, разказа още Иван Хамбарджийски.
Акцията не спря работата с граждани в КАТ.
nova.bg