Съветниците в Благоевград отпуснаха 5000 за лечението на болна жена
Съветниците в Благоевград отпуснаха 5000 за лечението на болна жена / Дарик - Благоевград, архив

Общинските съветници взеха решение да бъдат отпуснати 5000 лева за болна жена от в Благоевград.

Предложението за финансовата помощ на 31-годишната Милена Янева, бе направено от местния парламентарист Кирил Илиев, който първоначално претендираше да бъдат заделени 3000 лева от общинската хазна, но сумата бе завишена след предложение на съветника Андон Тодоров.

Искането за помощта предизвика противоречиви коментари в заседателната зала, тъй като не е взето предварително решение от съответната комисия.

Въпреки изразеното недоволство обаче съветниците се обединиха около отпускането на сумата. Милена Янева страда от тежко онкологично заболяване с диагноза "Малигнен меланом с лимфогенно и хематогенно разпространение".

Първоначално младата жена е лекувана погрешно, заради неправилно поставена диагноза и е претърпяла 4 тежки операции. Именно това бе и причината, точката за финансовата помощ да бъде приета като извънредна на днешното заседание на Общинския съвет.

За лечението на Янева на месец са необходими 20 000 лева и заради това е поставена дарителска кутия е сградата на Общинска администрация.