Съдия Деница Урумова e изпратила предложение до община Приморско
Съдия Деница Урумова e изпратила предложение до община Приморско / снимка: Sofiq Photo Agency

Благоевградският младши съдия Деница Урумова, която получи отстъпено право на строеж върху общинска земя в Приморско като жилищно нуждаеща се, е изпратила на 2 юли по куриер официално предложение до общинска администрация.

По този начин Урумова спази крайния срок да разгледа общо 7 възможности, които й бяха представени от общината и от Общинския съвет.

Ще разгледаме обстойно предложението на съдийката в понеделник, защото едва тогава то ще пристигне при нас. Не мога да говоря предварително, защото не знам какво точно ни предлага г-жа Урумова, но съм категорична, че ще спазим намерението си да заведем съдебен иск, ако интересите на община Приморско не са зачетени – коментира кметът на общината Лиляна Димитрова.

От общината са категорични, че върху терена, където съдия Урумова е изградила масивна постройка, ще бъде обособен градски парк.

До момента единствено Ана Пенгезова официално върна придобития си имот с декларация за отказ от право на строеж.

Проверка установи, че при предходната общинска администрация са били издадени около 400 заповеди за учредяване на право на строеж на хора с жилищни нужди, като за част от тях се оказа, че няма решение на общинския съвет.