съд
съд / Снимка: Главна прокуратура

Обвиняем за отправени заплахи за убийство спрямо брат и сестра в с. Хотово е изправен на подсъдимата скамейка. Окръжна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б. Г. за отправена от него заплаха за убийство спрямо две лица.

Обвиняемият Г. е осъждан многократно за престъпление против личността на гражданите. Той бил в конфликт с живеещи в съседство брат и сестра – Ж.С. и В.С., в с. Хотово, община Сандански. Повод за това станало отглеждане на животни, като Г. многократно отправял молби за преместването им поради лошата миризма, които били игнорирани.

Вечерта на 07.04.2018 г. обвиняемият употребил алкохол и в това състояние решил да потърси сметка от Ж.С. и В.С. Той прескочил портата на двора на къщата им и започнал да събаря всичко, което виждал пред себе си. Викал и предприел разрушаване на навеса, където се отглеждали животните. Докато обикалял в чуждия двор намерил нож и го взел.

Братът и сестрата чули шума и излезли на двора, където видели обвиняемия Г., размахващ нож. Той ги заплашил с думи: „Ще ви избия. Ще ви заколя. Ще ви убия. Ще ви подпаля, боклуци“. Те знаели, че Б.Г. е много агресивен и конфликтен и изпитали основателен страх, че е способен да изпълни заканите си. Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112, след което на място пристигнали служители на РУ гр. Сандански.

Предстои делото да продължи в съда.