Фирми ще ремонтират изгорели къщи в село Ощава
Фирми ще ремонтират изгорели къщи в село Ощава / Снимка: Община Кресна
В понеделник строителна фирма от село Горна Брезница с доброволен труд започва възстановяването на напълно изгорялата къща на Димитър Златков Стоилов от село Ощава, махала Миланчевци.

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

В Разград пожар унищожи кофи за смет, подпали и кола, във Владимировци горя стопанска постройка

Днес кметът на община Кресна Николай Георгиев разговаря с представители и на фирмата, която изгражда трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма". От дружеството са изразили готовност да подкрепят усилията на общината, като възстанови безвъзмездно участъците от пътя до с.Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването ще започне в петък.

След къщата на дядо Митко, фирмата от Горна Брезница ще се заеме с възстановяването на къщата на дядо Йосиф. В деня на пожара той загуби съпругата си, която издъхна от инфаркт часове преди бедствието, а до края на деня огънят изпепели къщата и колата му. Дядо Йоско не напусна селото и остана да спи в руините под открито небе.

""Благодарим ви дарители! Без благородните ви жестове, без вашата солидарност и безкористна подкрепа бедстващите можеше да останат без подслон през зимата!", заяви кметът Николай Георгиев.