Столични лекари преглеждат деца в Спортния интернат на Сандански
Столични лекари преглеждат деца в Спортния интернат на Сандански / Снимка: Община Сандански

Лекари от столичната клиника „Пирогов” ще извършат безплатни прегледи на деца не в МБАЛ „Югозападна болница” в Сандански, а в сградата на Спортния интернат в града. Причините за промяната на мястото на прегледите са препълненият капацитет на болничното заведение и големият брой записани за профилактичните прегледи деца. Затова кампанията  „Национална програма Детско здраве – Пирогов“ ще се проведе в Спортния интернат по плуване в градския парк „Свети Врач“. Прегледите ще са по график във времето от 09:00 до 15:00 часа тази събота, 9 февруари.

Едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия ще преглеждат записаните деца. Родителите трябва да носят всякакъв вид медицинска документация за прегледа. Препоръчително е деца, които са с грипна симптоматика, да не се водят.

Кампанията се провежда вече пет години. В рамките й лекарите от „Пирогов” са прегледали над 10 000 деца от България. От тази година тя е под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.