Общините Благоевград и Симитли са в спор за подхвърлени бездомни кучета. От община Благоевград ненадейно установили, че в града се разхождат кучета - туристи от Симитли.
 
„Кучетата си имат марка. Когато са получени сигналите, при проверка на ушната марка, се установява, че са от Симитли”, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов, предаде NOVA.

Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да се преместят. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини”, заяви Стоянов.

Бездомни кучета в Павел баня получават отрова вместо любов (ВИДЕО)

Кметът на Симитли през официалния канал на общината написа: „Уважаема община Благоевград, моля да не ни крадете любимците и после да се оплаквате в областната дирекция. Моля, върнете ни кучетата, те са атракция в нашия град. Всеки ден децата си играят на градския площад с тях. Те са техните любимци. Какъв човек е този, който ги откъсва от естествената им среда и от любовта на децата. Община Симитли обгрижва своите любимци и за нас, жителите на общината, това е кражба на любимци. Моля върнете ни ги”, съобщи Апостол Апостолов.  

„Ще върнем едното куче. За другото има осиновител. Готов съм да му върна много кучета, ако иска”, заяви Илко Стоянов.