Бургаски пожарникари се включиха с фотосесия в изработването на благотворителен календар в помощ на кучетата от общинския приют. Парите от продажбата им ще бъдат дарени, за да се подобрят условията за живот на изоставените животни в приюта.

На календара всеки един от пожарникарите позира с куче. Пет от животните вече са осиновени, похвалиха се пожарникарите.

Стела Костадинова

„Решението беше спонтанно, бързо се събрахме момчетата от пожарната и решихме да се включим в изработването на календара. По време на снимките беше забавно, особено снимките на плажа. След това направихме още фотографии в студио”, разказа за DarikNews.bg пожарникарът Валентин Великов.

Стела Костадинова

„Имам 12-годишен пинчер, който се казва Беба. И без да се замислям се включих в изработването на календара. Моето куче е намерено изоставено, по подобие на всички животни тук в приюта. Много е хубаво човек да има животно вкъщи, затова с трепет и желание се включих в благотворителния календар. Приятелството, което едно куче дава на семейството, не може да бъде заменено”,сподели мотивите си да се включи в снимките Константин Инджов.

Стела Костадинова

Началникът на пожарната в Бургас главен инспектор Николай Николаев припомни, че бургаските пожарникари вече втора година правят кампания с благотворителни календари.
„Миналата година тя беше насочена към децата на загиналите полицаи и събрахме близо 5000 лв., сега кампанията е с призив за осиновяване на кучетата. Парите от календарите ще останат в помощ на приюта. Много сигнали получаваме за спасяване на кучета, котки, гларуси и каузата ни е много близка до сърцето”, каза инспектор Николаев.

Бургаските пожарникарите се шегуват, че за следващата година обмислят да последват примера на австралийските пожарникари и да направят по-провокативен календар, с който да зарадват женската аудитория.

Стела Костадинова