В Трявна и тази година организират благотворителна коледна акция за събиране на храна за бездомните кучета.

След успешното начало на миналогодишната благотворителна кампания за животните в приюта за безстопанствени кучета „Улични сърца“ в село Глушка, тази година Община Трявна отново организира коледна инициатива в тяхна помощ, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Насилие над куче: Съдбата на Мечо трогна хиляди (ВИДЕО)

Под надслов „Коледа в Глушка“ местната власт има за цел да зарадва четириногите и да подпомогне дейността на екипа на "Street Hearts BG", с който успешно работи през последните години. 

От Общината приканват децата и учениците да се включат в коледната кампания. Заедно със своите родители, децата могат да се включат, като занесат в детската градина или в
училище пакетираната кучешка храна, лакомства или играчки, която искат да дарят.

Дарения за приюта в село Глушка се извършва и на място в администрацията, както и в два зоомагазина в Трявна. Коледната благотворителна кампания под наслов „Коледа в Глушка“ продължава до 13 декември.

Събраното количество пакетирана храна, лакомства и играчки ще бъде доставено от Община Трявна в приюта „Улични сърца“ на 16 декември,  съвместно с децата от детската градина „Калина“. 

Както съобщи, първото издание на кампанията успя да събере над 200 килограма кучешка храна, различни лакомства и играчки. Включиха се деца и ученици от тревненските детски и учебни заведения, както и десетки граждани.
БТА