На 25 март откриват рафтинг сезона по Струма
На 25 март откриват рафтинг сезона по Струма / Снимка: Община Симитли
Следващия уикенд откриват рафтинг сезона по река Струма. Навръх Благовещение първите лодки ще се спуснат по речните бързеи и ще направят традиционното водно шоу.

Купонът в района на Малкия тунел край Симитли е гарантиран, тъй като през събота и неделя ще има куп демонстрационни спускания по бързеите, а вечерите ще се пие бира и ще се пеят песни. Организатори на събитието са община Симитли и Рафтинг център Х-клуб.

За официалното откриване се подготвя специално водно шоу, което ще качи адреналина на феновете на речните бързеи и търсачите на силни усещания. В събота сутрин, в 10.00 часа, всички желаещи да се спуснат с лодки и каяци по Струма, са добре дошли на входа на Кресненското дефиле. Веднага след официалното откриване и задължителния инструктаж започват демонстрационните спускания с рафтове по река Струма.

Рафтинг спускането продължава около 2 часа по най-дългото рафтинг трасе - около 12 км, като се преминава през различни по профил и трудност бързеи. След това смелчаците се връщат обратно до рафтинг центъра, където има съблекални за преобличане и душове. Мястото осигурява и възможности за спокойствие и почивка след рафтинг спускането. То може да се комбинира с каньонинг, пейнтбол турнир, въжена градина, спускане по тролей, стрелба с въздушна пушка и лък по мишени.