Сериозни разминавания между клубовете от Югозападната Б група след решение на БФС
Сериозни разминавания между клубовете от Югозападната Б група след решение на БФС / снимка: Гонг

Решението на БФС да анулира резултати на отказалите се от участие в "Б" групите отбори доведе до война между останалите да се състезават клубове. Съседите от Вихрен и Малеш застанаха на коренно различни позиции по казуса с отказването на част от отборите от "Б" групите и идващите оттам промени във временното класиране.

Санданчани, за разлика от повечето отбори във втория ни футболен ешалон, не се опълчиха срещу решението на БФС да анулира досегашните резултати на отказалите се клубове и дори настоя от футболната централа да застанат зад решението си. Любопитното в случая е, че санданчани са единственият отбор, който загуби от Ком - Миньор и отнемането на точките от клубове спечелили срещу тима от Берковица ще прати Вихрен напред в класирането. Козът на Вихрен е, че не са изиграни половината от мачовете и при това положение всички резултати на Ком - Миньор, Дунав и Черноморец - Балчик трябва да бъдат анулирани. В същото време най-сериозно ощетени се чувстват в хита от есента Малеш - Микрево, тъй като те имат шест спечелени точки от Ком - Миньор и от подгласници на лидерите Ботев и Етър се свлякоха в дъното на класирането.

"Настана хаос. След като БФС реши да анулира резултатите на Ком - Миньор и останалите, ние се превърнахме в най-потърпевши. Заедно със шестте заслужени точки губим разходите ни по пътуването, лагера в Берковица преди двубоя, съдийските такси у дома, парите, платени на МВР, седемте картона, които получихме в двата мача" - сподели старшията на микревци Пламен Мицански. Според него финансовите загуби за клуба от тази ситуация са около 15 000 лева.

Положението при останалите отбори от Югозападна България след отказването на Ком - Миньор е следната: Септември - Симитли ще загуби 4 точки,а Пирин - Гоце Делчев и Банско ще загубят по една точка. Последните два отбора обаче ще си спестят разходите за пътуването за ответните и престоя в Берковица.