СДС и ДСБ приеха още седем партии за евровота, Бакърджиев отказа
СДС и ДСБ приеха още седем партии за евровота, Бакърджиев отказа / Снимка: Дарик - Благоевград
СДС и ДСБ приеха в коалицията още 7 партии за Евровота, Бакърджиев отказа
19251
СДС и ДСБ приеха в коалицията още 7 партии за Евровота, Бакърджиев отказа
  • СДС и ДСБ приеха в коалицията още 7 партии за Евровота, Бакърджиев отказа

Националният съвет на СДС прие в дясната коалиция за Европейски парламент още седем партии, съобщи за Дарик заместникът на лидера Мартин Димитров - д-р Тони Даскалов, който е и председател на сините в Благоевградско.

Решението за разширяване на коалицията е взето с мнозинство на заседание днес. Коалиционни партньори на СДС и "Демократи за силна България" стават "Радикалдемократическа партия", ПП "Никола Петков", БСДП на Николай Нихризов, "Българска християнска коалиция", Републиканска партия, БЗНС, оглавявано от Никола Ненчев и "Съюз на репресираните".

В последния момент от водените преговори, лидерът на БДС "Радикали" - Евгени Бакърджиев е отказал да участва в коалицията за евровота, но ще се включи заедно с с Мартин Димитров и Иван Костов в изборите за български парламент, съобщи д-р Тони Даскалов.

На въпрос как сините ще действат, в случай, че и Върховният касационен съд откаже да регистрира Мартин Димитров за председател на СДС, Тони Даскалов отговори, че от името на новосформираната дясна коалиция ще се разпорежда бившият лидер Пламен Юруков.

"Пламен Юруков нееднократно е заявявал, че изцяло ще се съобрази с решенията на Националния съвет на партията и няма да променя така създаденото статукво", каза зам.-председателят д-р Тони Даскалов.