Родителите на Иван Тумбалов протестират срещу бездействието на институциите
Родителите на Иван Тумбалов протестират срещу бездействието на институциите / netinfo
Родителите на Иван Тумбалов протестират срещу бездействието на институциите
19408
Родителите на Иван Тумбалов протестират срещу бездействието на институциите
  • Родителите на Иван Тумбалов протестират срещу бездействието на институциите

Мария и Георги Тумбалови - родителите на открития мъртъв край Благоевград гимназист Иван Тумбалов, организират протестно шествие срещу бездействието на институциите, свързани с разследването на смъртта му.

Протестът е под надслов "Тази държава е и наша", съобщи пред Дарик радио майката Мария. Шествието ще се проведе днес от 18.00 часа в Благоевград, каза Мария Тумбалова, която подчерта, че е срещнала разбирането на кмета Костадин Паскалев, свързано с издаването на официално разрешение за протестните действия.

"Очаквам в мирното шествие да се включат десетки млади хора от училищата в Благоевград, приятелите и съучениците на Иван, както родители и граждани, съпричастни към идеята за изразяване на категоричен протест срещу бездействието на държавните органи по отношение на организираната престъпност, убийствата и отвличанията в страната ни", заяви Мария Тумбалова.

Ученикът от благоевградската Езикова гимназия - Иван Тумбалов, изчезна в новогодишната нощ и бе открит от неговия баща Георги 40 дни след това в канал край квартал "Струмско".

Разследването за смъртта на младежа все още не е приключило. Този месец Иван трябваше да бъде абитуриент.

Какво още каза майката Мария чуй в звуковия файл.