Театрални празници в Разлог
Театрални празници в Разлог / Снимка: Община Разлог

Град Разлог за осма поредна година ще е домакин на Театралните празници „Звездите на театъра“. Пет постановки ще се играят на голямата сцена на Народно читалище "15 септември 1903-1909“ в пет поредни вечери. Организатори на културното събитие са община Разлог и „Нона Попарт". Театралният маратон ще се проведе от 24 до 28 юни. По традиция постановките се гледат и от туристи, които са в региона.

На 24 юни Драматичен театър "Сава Огнянов"-Русе ще представи спектакъла "Редки тъпанари". Криминалната комедия е по филма на Марио Моничели - „Неизвестни извършители”. Постановката е на известния режисьор Теди Москов, а сред участниците са Мая Новоселска, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров

На 25 юни е ред наПродуцентска компания "Ажур Пико" и комедията "Тя, той и още двама-трима", режисьор е Богдан Петканин. На сцената зрителите ще видят актьорите Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев.

В третата вечер на фестивала, 26 юни, Театър „199-Валентин Стойчев” ще представи "Влюбена, сгодена, изчезнала" от Щефан Фьогел. Режисьор е Елена Панайотова, в постановката участват Нона Йотова, Деян Ангелов и Дарин Ангелов. Сатиричен театър „Алеко Константинов” ще зарадва публиката на 27 юни с комедията "Прощална вечеря", постановката е на Здравко Митков, с участието на актьорите Михаил Билалов, Николай Урумов, Ани Вълчанова. Пиесата има номинация за най-добра комедия на най-престижните френски театрални награди "Молиер".

Финалът на празниците „Звездите на театъра” е за Народния театър „Иван Вазов” и бляскавия спектакъл"Когато гръм удари" от Пейо Яворов".
Режисьор е Бина Харалампиева, на сцената ще играят актьорите Иван Юруков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Радина Боршош, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Неделин Найденов.