Правят първа копка на социални заведения в Санданско
Правят първа копка на социални заведения в Санданско / netinfo

Първа копка на Център за настаняване от семеен тип ще бъде направена в село Вълково, община Сандански.

Той ще бъде с капацитет 12+2 души. Освен това ще бъде поставено и началото на строителството на Защитено жилище в Село Лешница, отново община Сандански, което ще бъде с капацитет 8 младежи.

Дейностите са във връзка с реализацията на проект „Подкрепа за деинституциоанализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск Община Сандански”.

Проектът се финансира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Операция 1.1: „Социална инфраструктура”, по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”

В събитието ще вземат участие кметът на община Сандански, екипа по проекта, представители от Общинска администрация Сандански, общински съветници, граждани, представители на фирмите избрани за изпълнители и представители на МТСП.

Първата копка е предвидена за 12 ноември от 10.30 часа. Събитието ще се проведе на местата, на които ще се изграждат ЦНСТ и Защитеното жилище, съответно в селата Вълково и Лешница.