Посланикът на Ирландия гостува в Банско

/ Община Банско
Посланикът на Ирландия в България Майкъл Форбс проведе работна среща с ръководството на Община Банско. В навечерието на активния туристически сезон, той дискутира със заместник-кмета Асен Кирицов и секретаря Иван Кадев актуални въпроси, свързани с пребиваването на ирландските граждани в Банско.

Банско е топ общината за планински туризъм за 2018

„Това е моето първо посещение в Банско, откакто съм посланик в страната. Първото добро впечатление, което получих от вашия град е, че е много чист и поддържан град”, сподели дипломата по време на срещата.

Обсъдени бяха проблемите, които срещат собствениците на апартаменти в Банско по отношение на менажирането им, както и при определянето на дължимите такси за поддържането на недвижимата собственост.

Представиха Банско на туристическо изложение в Атина

„Приветствам активността Майкъл Форбс да посети курорта ни, за да обсъдим заедно какво може да се подобри по отношение на пребиваването на чужди граждани тук. Въпреки, че не е  възможна пряка намеса в работата на частния сектор, публичните власти имат лостовете да упражняват влияние, да бъдат посредниците, които да подпомагат разрешаването на различни спорове”, заяви Асен Кирицов в края на работното посещение и покани посланика отново да посети Банско по време на Световната купа по ски през февруари 2019 г.