/ Община Банско
На Третите годишни награди на Министерството на туризма Банско отново получи приз в категорията „Община за планински туризъм 2018”. Наградата дойде след гласуване на страницата на ресорното министерство, като хиляди потребители подкрепиха планинския град в конкуренцията на общините Самоков, Петрич и Сапарева баня.
 
Представиха Банско на туристическо изложение в Атина

Престижният приз бе получен от заместник-кмета Асен Кирицов,
който поздрави всички участници в конкурса и разбира се, браншовото министерство за добрата инициатива. „Благодаря на министър Николина Ангелкова и нейният екип затова, че създадоха Годишните награди в туризма.

Конкурсът отличава добрите практики, дестинации, събития и иновации, като по този начин стимулира отличниците и мотивира останалите да положат още усилия. Но преди всичко благодаря на всички хора, които дадоха своя глас за Банско.

Представиха Банско и Добринище на туристическо изложение в Букурещ

Планинският курорт нееднократно доказа своята класа, но уверявам всички, че това само ни задължава да продължим да работим още по-усилено за развитието на курорта”, допълни той. Церемонията се проведе в Централния Военен Клуб, и бе домакинствана от министър Николина Ангелкова, в присъствието на председателят на 44-то Народно събрания Цвета Караянчева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, посланици, народни представители и други.