Отличиха със званието Личност на годината заслужили благоевградчани
Отличиха със званието Личност на годината заслужили благоевградчани / Снимка: Община Благоевград

Бизнесдамата Тонка Трайкова и собственикът на предприятие за бутилирана минерална вода Иван Давидков станаха "Личност на годината" в Благоевград.

Двамата получиха отличията на церемония снощи по повод 5 октомври - Деня на Благоевград. Плакетите бяха раздадени от кмета Атанас Камбитов, а двамата предприемачи получиха званията в категория "Бизнес и предприемачество".

Градоначалникът раздаде още 16 отличия в различни категории на заслужили благоевградчани.

В Категория "Здравеопазване" честта да се нарича "Личност на годината" получи уважаваният хирург д-р Владимир Таковски. За заслуги в областта на културата бяха отличени ансамбъл "Пирин" и главният художествен ръководител Данислав Кехайов.

В сферата на медиите отличието отиде при дългогодишния кореспондент на БТА Емил Михайлов. Йордан Янев и Светослав Дяков бяха наградени за спортните си постижения. Марияна Митова стана "Личност на годината" в областта на образованието, Емил Якимов получи отличието в категория "Хора в неравностойно положение", отец Петър Стефанов в категория "Морал".

Елена Бояджиева бе отличена в категория "Етнически общности", а в категория "Пример за професионализъм и гражданска ангажираност" званието получиха Иван Иванов, както и главните инспектори Боян Кондуров и Димитър Кръстев.

Като отлични партньори на Община Благоевград плакети получиха Общинска банка и Булгартабак холлдинг.