Общинският куклен театър в Благоевград с почетна награда
Общинският куклен театър в Благоевград с почетна награда / Община Благоевград - пресцентър

Общински куклен театър – Благоевград взе почетната награда „Любимец 13” в Първи Международен фестивал на общинските куклени театри „Тананик”, който се проведе в Благоевград.

В рамките на четири дни жителите и гостите на областния град имаха възможност да станат част от магията на театъра чрез постановки, представени от театрални трупи от цялата страна.

Фестивалът бе тържествено закрит от директора на Общински куклен театър Мария Райнова. Културната институция получи и почетна награда „Любимец 13“ от Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Димитровград, която се връчва за изключителен творчески принос към актьорското майсторство, поясняват от пресцентъра на Община Благоевград.

След финала на фестивала „Тананик” през месец май в Благоевград предстои откриване на поредното издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“.

Четвъртото издание на „Тара-ра-бумбия“ ще се проведе от 11 до 21 май в залите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, като в рамките на събитието, в града ще гостуват едни от най-интересните заглавия от театралната сцена в България.

Тази година програмата на „Тара-ра-бумбия“ представя различни жанрови и тематични акценти. В селекцията на фестивала зрителите могат да гледат последното представление на Мариус Куркински, което направи своята премиера в края на март, „Синята птица“ и „Слугините“ на Диана Добрева, и двете продукции на Народния театър, пиесата „Пилето“ на Младежки театър „Николай Бинев“ и други.