/ ThinkStock/Getty Images
Двама кандидати, заявили необходимост от финансово подпомагане, ще получат общински средства за извършване на инвитро процедури. Предложението, направено от общинска администрация, бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет. За всеки от тях ще бъдат заделени по 4000 лева.

От началото на 2018 г. до този момент, общо 18 двойки са подпомогнати от Община Благоевград.

В началото на март тази година, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден за целенасочена политика на Община Благоевград в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“ - Ангели на благодарността“ .

Кандидатите трябва да са семейства или лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Благоевград. Необходимо е двойките да подадат молбата си в Деловодството на община Благоевград, откъдето могат да се снабдят и с необходимите приложения, които да попълнят. Те могат да бъдат намерени и на сайта на Община Благоевград – www.blgmun.com, в секция „Здравеопазване“, подсекция „Инвитро“. Личните данни на кандидата са конфиденциални.

По предложението от кмета на общината д-р Атанас Камбитов кандидатите  са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“. Средствата не се получават лично от заявителите, а се превеждат на съответните клиники, спрямо представения остойностен план на лечение.