Община Благоевград оказа помощ на четирима бедстващи за едно денонощие
Община Благоевград оказа помощ на четирима бедстващи за едно денонощие / Снимка: Община Благоевград

Четирима бедстващи са потърсили помощ през изминалото денонощие в Център за временно настаняване в Благоевград. 70- годишен мъж от град Симитли е бил настанен да пренощува, а днес е хоспитализиран в лечебно заведение в родното му място със съдействието на специалисти от Община Благоевград и екип на Спешен център.

Младеж от Марикостиново също е бил настанен тази нощ в Центъра. На нуждаещите се е осигурена и топла храна. Днес момчето се е прибрало у дома. Мъж и жена също са потърсили помощта на специалистите от Център за временно настаняване, като те ще останат през следващите дни. Няма други постъпили сигнали за бедстващи хора на територията на община Благоевград.

Към този момент общо 10 са настанените в благоевградския Център. За тях се полагат грижи, осигурен е уют, топлина, храна и топли напитки. Гражданите, изпаднали в беда, ще бъдат извозвани в Център за временно настаняване в Благоевград. Сигнали за бедстващи хора могат да бъдат подавани и на тел. 0884 199 171. С оглед на усложнената зимна обстановка, Община Благоевград ще предоставя топла супа и чай и в обществените трапезарии в града.