/ Община Петрич

Заради активния сезон на развитие на кърлежите и с цел ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания в Община Петрич започва първо третиране на тревните площи. Обработката ще се извърши по график от днес до 30 април, ако са благоприятни метеорологичните условия. При неподходящо време графикът ще бъде променен.

Община Петрич ремонтира килийното училище в манастира “Свети Георги“

Пръскането на площите ще се извърши в нощните и ранни часове на денонощието – от 05:00 до 10:00 ч. и след 20:00 часа. Ще бъде използван препарат, разрешен от Министерството на здравеопазването и безопасен за бозайници и птици - „Бандит 10 ЕВ”, с карантинен срок до 24 часа.

В Петрич откриха ново спортно игрище на терен, дарен от Неврокопска митрополия (СНИМКИ)

Община Петрич призовава да бъде ограничен достъпът на деца до детските площадки и тревните площи за период от 24 часа след обработката. За целта във всеки обработен терен ще се поставят указателни табели, потвърждаващи третирането с посочени на тях дата, час на извършване и карантинен период.

Пчеларите също да имат предвид, че в периода на обработките на зелените площи следва да спазват времето и инструкциите на информационните табели. Пръскането ще се извърши с модерна високоефективна техника със студен и топъл аерозол.