/ БГНЕС
От днес през ГКПП „Промахон“ от 23 до 7 часа в двете посоки ще бъдат пропускани само товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

На ГКПП „Кулата“ - „Промахон“ остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване, получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа. На всеки от тази категория пътуващи през ГКПП „Промахон“ ще бъде направен бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция. Тези мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

През ГКПП "Маказа" в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" не се пропускат никакви превозни средства.