коли задръстване трафик
коли задръстване трафик / ThinkStock/Getty Images
Натоварен е трафикът по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“ в частта им от област Благоевград. По второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев преминаването се извършва без забавяне, съобщават от Областно пътно управление – Благоевград, цитирани от Агенция „Фокус“.

През изминалата нощ обстановката по пътищата е била спокойна и няма регистрирани тежки пътни инциденти, нито новорегистрирани свлачища или свличания на кална и каменна маса.

Започват засилени проверки на шофьорите по пътищата

Във връзка с очаквания по-натоварен трафик в региона е създадена необходимата организация за недопускането на проблеми. В област Благоевград не се извършват ремонтни дейности по пътищата. Повишена остава опасността от падащи камъни в Кресненското дефиле и проходите Предел и Папаз Чаир.

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевград. Трафикът по булевардите „Св. св. Кирил и Методий“, „Васил Левски“ и „Джеймс Баучер“ е натоварен. Със затруднения се извършва и предвижването около детските градини и училищата.

Ремонти ще бавят преминаването през границите за празниците

През изминалата нощ няма регистрирани тежки пътни инциденти, въпреки валежите от дъжд. Към момента време е предимно слънчево, но пътищата остават частично мокри. Градския транспорт се движи по разписание и без отклонение от редовния си маршрут.

Спират движението на тирове по магистралите в пиковите часове

В следобедните часове се очаква трафикът да се засили на входно-изходните артерии на града, предвид това, че е последния работен ден преди предстоящите три почивни по повод 22 септември – Денят на Независимостта на България.