/ iStock/Getty Images
Ремонти по сградите на граничните ни пунктове ще бавят преминаването на автомобилите по време на трите почивни дни.

"Очаква се интензивен трафик и голямо струпване на превозни средства", съобщи по време на брифинг Аксиния Манчева от „Гранична полиция“.

Ремонти има по сградите на граничните пунктове „Капитан Андреево“, „Златарево“, „Видин“, „Лесово“. Фериботната връзка Оряхово – Бекет работи в светлата част на деня заради нивото на река Дунав.

Препоръката на полицаите е пътуващите да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове.

Заради учениците засилват проверките на автомобилните превози

Симеон Русинов от Областната дирекция на МВР в София съобщи, че в предпразничния ден целият трафик ще минава двупосочно през тунел „Витиня“. На 23 септември на входа за София ще има засилено полицейско присъствие.

Бойко Рановски от „Автомобилна администрация“ предупреди, че ще има проверки за колани по автобусите. Екипи на агенцията ще следят и обичайната забрана в празничните дни за движение на тежкотоварни автомобили. Забраната не касае превоза на взривоопасни товари и живи животни.

Нова маркировка за 320 000 лева, искат 3 години гаранция за ''Зебрите''

От началото на месеца са проверени 1071 училищни автобуса, създадени са 60 предписания, съставени са 7 акта за непредставяне на технически прегледи. Няма издадени актове за автобуси без колани на седалките.

Статистиката на „Автомобилна администрация показва, че от началото на годината са издадени 9042 за нарушения, което е по-малко спрямо същия период на миналата година. Основно са издадени актове за неспазване времената за почивка, карта за квалификация на водача, удостоверение за психологическа годност. 
БГНЕС