Бабата на пострадалото момиче
Бабата на пострадалото момиче / Снимка: Вероника Атанасова
Неизвестен мъж се опита да изнасили 9- годишно момиченце в Баня. Инцидентът е станал във вторник около 22.00 часа, когато момичето отишло да купи бира от хранителния магазин, намиращ се в близост, където живее с баба си и дядо си.

Нападателят набелязал жертвата в търговския обект и я попитал на колко е години, след което започнал да я гали по главата и ѝ казал, че е късно и трябва да се прибира в къщи, за да не се притесняват близките ѝ. След като напуснал магазина той се скрил до моста на същата улица и там причакал детето. Дръпнал го, запушил устата му и го повалил на земята. Започнал да го съблича, в този момент момичето го ударило с бутилката бира по главата, отскубнало се и се развикало. На помощ се притекли  баба ѝ, дядо ѝ и чичо ѝ, които чули виковете за помощ и които били отвън пред дома им и чакали то да се прибере. На помощ се притекъл и друг мъж. Дядото и чичото подгонили насилника, но той избягал и се скрил.

По думите на бабата на момичето Валентина Симеонова сигнал  в полицията не е подаден, но тя увери, че  ще сигнализира за случилото се. Тя допълни още, че живеят в село Баня от 13 години, иначе са от Берковица, но до сега не им се е случвало подобно нещо. Стана ясно и че въобще не познават насилника. Жената сподели още, че след случилото се внучката ѝ е стресирана, трудно заспива и се страхува да стои сама. Валентина Симеонова уточни, че се грижи за внучката си от 8 години и че повече няма да я пуска сама, особено вечер.

Вчера стана ясно, че в търговският обект, където момичето е пазарувало, има камери и лицето на предполагаемия насилник е заснето.