/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Благоевград внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж от Симитли, съобщиха от обвинението.

Той е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на средна телесна повреда на две лица (престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК) и за закана за убийство спрямо едно лице (престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.).

С определение от днес, искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е уважено. Досъдебното производство, по което РП-Благоевград упражнява ръководство и надзор, е  образувано на 30 август при условията на чл. 212, ал. 2 от НПК с провеждане на разпит на пострадал за причинена телесна повреда. 

Мъж получи три години затвор за нападение с нож в село Полена

От разпита е установено, че са му били нанесени удари с приклад на пушка. Установен и разпитан е и друг пострадал, който заявил, че е заплашван с пистолет и е удрян с дърво в района на местността Предел.

В хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване в района на Симитли и в района на местността Обесеник в землището на местността Предел.

В резултат е намерена и иззета пушка и е установен извършителят на престъплението. На 2 септември, са му повдигнати обвинения. При разследването е установено, че извършеното от обвиняемия не е инцидентна проява.

През юни 2018 г. е извършвана проверка по сигнал от длъжностни лица - горски служители, за отправени спрямо тях заплахи от него.