МОСВ намали дълговете си към Община Благоевград с 1 960 000 лв.
МОСВ намали дълговете си към Община Благоевград с 1 960 000 лв. / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

1 960 000 лв. са преведени днес от Министерството на околната среда и водите по сметките на Община Благоевград за дейностите по проекта за реконструкция на ВиК мрежата в четирите квартала “Струмско”, “Грамада”, “Баларбаши” и "IV микрорайон", изпълняван по Оперативна програма "Околна среда”. Това съобщи кметът Костадин Паскалев.

Исканията за плащания от страна на ековедомството, които Общинска администрация е подала до момента, възлизат на 6 510 600 лв., което означава, че министерството продължава да дължи на Община Благоевград около 2 000 000 лв., поясни градоначалникът. 

Ще се опитаме и без тази сума да се разплатим с фирмите изпълнители и доставчиците на услуги, на които сме длъжници, а ако не успеем, плащанията ще бъдат правени пропорционално в зависимост от възможностите ни, каза Костадин Паскалев.

Не благодарим на областния управител за това плащане, защото то е реализирано въпреки поведението на държавниците от област Благоевград, които даже не са информирани, че присъствието на премиера Бойко Борисов в Благоевград на 16 октомври бе свързано с проект на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а не с проект на Община Благоевград по Оперативна програма "Околна среда", подчерта кметът.

Надявам се оттук натътък представителите на Областната управа да се отнасят доста по-сериозно към проблемите на благоевградчани и към самите себе си, защото е въпрос на лична мисловна хигиена да си подредиш отговорностите, обяви още Костадин Паскалев.