Лидерът на КНСБ - Благоевград подаде оставка
Лидерът на КНСБ - Благоевград подаде оставка / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Лидерът на КНСБ - Благоевград подаде оставка
35328
Лидерът на КНСБ - Благоевград подаде оставка
  • Лидерът на КНСБ - Благоевград подаде оставка

Председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ - Благоевград Васил Чолаков напуска синдикалната организация. Предстои оставката да бъде депозирана в централата на КНСБ, където още не са запознати с решението, обяви пред благоевградските медии Васил Чолаков.

Причината за оттеглянето ми е влошеното ми здравословно състояние и невъзможността да изпълнявам служебните си задължения, обясни Васил Чолаков, който се позова на член 327 от Кодекса на труда.

Васил Чолаков е в болничен отпуск от 9 септември тази година, а здравословният проблем с който се е сблъскал, е хипертония. Според личния му лекар лидерът на КНСБ е бил на крачка от инсулт.

Чолаков заяви, че ако не приемат оставкатата му в централата, той няма да се върне на работа и ще се наложи да го уволнят дисциплинарно. Обмислях решението да се оттегля през последните три месеца, каза Васил Чолаков, който категорично отрече срещу него да е упражнен какъвто и да било натиск.

Васил Чолаков е председател на КНСБ - Благоевград в продължение на два мандата. До края на сегашния мандат му оставаха още 2 години.