Култура и спорт през лятната ваканция за всички ученици
Култура и спорт през лятната ваканция за всички ученици / Дарик - Благоевград, архив

Богата програма през цялата лятна ваканция е подготвила община Благоевград за всички ученици. Спорт, култура и наука за сферите, в които децата ще могат да избират увлекателни занимания, уроци или тренировки до края на лятото, съобщават от пресцентъра на Общината.

Плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, шахмат, лека атлетика, кик бокс, баскетбол, тенис, футбол и борба са само част от спортовете, които децата могат да изберат, за да прекарат здравословно лятната ваканция. Заниманията ще се извършват по график, публикуван на страницата на община Благоевград, където е поместена и информация за контакт и записване.

Палитрата от занимания в сферата на културата е дори още по-богата. За желаещите са подготвени кръжоци по литературно четене, рисуване, приложно изкуство, танци, кино, грънчарство, народно пеене, пиано, тамбура и много други. Заниманията ще се провеждат в Младежки дом, обособените къщи в кв. „Вароша“, Център по изкуствата, Обединен детски комплекс и парк „Бачиново“.

Помислено е и за децата с увлечение към науката. Те могат да избират между екология приложна електроника, техническо конструиране, моделиране, английски език, математика и графични интерпретации. Екип от педагози и специалисти ще са ангажирани с обучението на учениците, като ограничение във възрастта на участниците в отделните курсове е въведена само с оглед на конкретните специфики и сложност на кръжоците.

За поредна година общинска администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Благоевград, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.