Краен срок за документи за изкупуване на царевица
Краен срок за документи за изкупуване на царевица / netinfo
Краен срок за подаване на оферти в Областните разплащателни агенции по постоянния адрес или седалище на кандидата за интервенционно изкупуване от първия етап на царевица.

Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция започва от 1 ноември 2007 г. интервенционно изкупуване на обикновена и твърда пшеница, царевица, ечемик и сорго. Изкупуването, което е свързано с общата организация на пазара на зърнени култури в Европейския съюз, ще продължи до 31 май 2008 г. Зърното, което ще бъде предмет на интервенцията, трябва да отговаря на изискванията за минимално качество и да е добито на територията на Европейската общност.

Разплащателната агенция ще изкупува еднородни партиди зърно при количества не по-малки от 80 тона. За царевицата изкупуването ще се осъществява на два етапа заради въведените в ЕС максимално допустими количества за интервенционно изкупуване от 1 500 000 тона за 2007-2008 г.

Първият етап на интервенцията обхваща периода от 1 ноември до 31 декември 2007 г., а вторият ще започне след като бъдат обобщени данните за изкупената царевица до края на 2007 г. Ако останат свободни количества, те ще бъдат обявени в Официалния вестник на Европейския съюз, като реализирането им ще се осъществи на втория етап - до 31 май 2008 г.