Банско
Банско / Снимка: Община Банско

Много изненади очакват жителите и гостите на Банско по време на великденските празници. Празничните събития започват с голямо великденско тържество „Христос Воскресе - светлина, любов и мир на всички ни донесе!“ с участието на малките артисти от „Театрална студиа“ към читалище „Никола Вапцаров“, Школата по религия в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” с преподавател Марияна Думанова и Школата по музика с ръководител Марин Бърдарев. Тържеството ще се проведе на 23 април от 17:30 часа в Посетителски информационен център.
 
На следващия ден, на Велики четвъртък, от 11:00 часа във Велянова къща започва празникът „Със слънце замесен е хлябът“ – народна традиция по Великден за месене на ритуални хлябове и боядисване на великденски яйца с природни багрила. Това е съвместна проява на Музеен комплекс Банско, читалище „Никола Вапцаров“, с участието на децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” и Средно училище „Неофит Рилски“

Голямото празнично събитие по случай светлите празници ще се състои на 28 април от 11:00 часа на централния площад в града. Великденският концерт е с участието на народната певица Ива Давидова, а традиционното състезание за най-здраво великденско яйце ще се проведе по време на концерта.