Експерти проверяват стабилна ли е сградата за живеене
Полицията издирва извършителите на палежа, изпепелил магазин за козметика и нанесъл огромни щети на 7-етажен жилищен блок на улица "Първи май" в Сандански.
 
Огънят тръгна от търговския обект на партера, който всъщност е бил мишената на подпалвачите, но пламъците бързо се разраснаха и стигнаха до горните етажи на блока.
 
Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица "Първи май", където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара.
 
Пожар унищожи магазин в Сандански, евакуираха хора посред нощ

За късмет, никой не пострада в огнения ад, но всички 40 апартамента са необитаеми. В понеделник експерти ще направят обследване на носещите конструкции на блока.
 
Няма бедстващи хора без покрив след огнената стихия в блока. Част от семействата са се изнесли при роднини. Общината е осигурила квартира на младо семейство с бебе на 11 дни. Наемът ще се плаща от общинския бюджет.
 
Собственикът на магазина Кирил Божинов вече е дал показания в полицията.
 
40 семейства останаха без покрив след големия пожар в Сандански

Пожарът лумна към полунощ в петък. Пламъците унищожиха целия магазин на площ от 1000 кв.м. Пожарникарите спряха огнената стихия час след избухването й и спасиха от изпепеляване етажите над търговския обект.
 
Най-сериозни са щетите на жилищата на първите два етажа - те са с изпочупени и изгорели дограми и пълни с вода. Апартаментите от останалите етажи, включително и на последния седми етаж на блока, са обгазени и с опушени от пламъците стени.