Как се разработват и управляват проекти обсъждаха на двудневен семинар в Благоевград
Как се разработват и управляват проекти обсъждаха на двудневен семинар в Благоевград / netinfo

Двудневен семинар на тема „Как да разработим и да управляваме проекти” организира в Благоевград Национална асоциация "Правна инициатива за местно самоуправление”. Обучението е в рамките на проект „Подобряване уменията на неправителствените организации за взаимодействие и диалог с администрацията”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Над 20 представители на неправителствени организации участваха в семинара, открит от Гергана Коюмджиева - управител на Регионален консултативен център - Благоевград към националната асоциация. Коюмджиева представи основните насоки при управлението и изпълнението на проектите. Дискутирани бяха и правилата за безвъзмездно финансиране и цикъла на управление на проекти от европейските фондове.

На срещата бе акцентирано и върху начина на разработване на проектното предложение, техническото и финансово изпълнение, както и върху мониторинга и оценката на изпълнението на проектите.

В рамките на проведената дискусия участниците в семинара изразиха съпричастност към идеята на организаторите да се пристъпи към създаване и въвеждане на реално действащи етични правила в цялостния процес на разходване на средствата, отпуснати по европейските фондове.