/ Неврокопска митрополия
Учители и млади хора на среща с владиката Серафим обсъдиха трудностите на децата при общуване в семейството и в училище.

През последните години многократно, при срещи и разговори с родители и учители, е поставян проблемът за трудностите в общуването между възрастните и учениците и между самите деца както в семейната, така и в училищната среда.

Среща с владиката Серафим
Снимка: Неврокопска митрополия

В тази връзка Неврокопска света митрополия организира среща-разговор на тема: „Съвременните деца -  трудностите в общуването“, която се проведе на 18 февруари 2019 година в сградата на митрополията.

Темата предизвика голям интерес. Над 80 директори и учители от детски градини и училища в Гоцеделчевска духовна околия се отзоваха на поканата на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. В оживена дискусия бяха обсъдени често срещани проблеми.

Учителите задаваха въпроси, споделяха опит и отправиха конкретни предложения за съвместни дейности между Неврокопска митрополия и учебните заведения, които да подпомогнат доброто развитие на детската личност. Широко обсъждане получи въпросът за въвеждането на предмета Вероучение в детските градини и училищата.

Младежи и девойки от трите гимназии в града също взеха участие, а някои от тях споделиха своето мнение по обсъжданата тема и зададоха въпроси, които ги вълнуват. Владиката увери присъстващите, че могат да разчитат на помощ и съдействие от страна на Митрополията по всички въпроси, свързани с образованието и възпитанието на децата.

В края на срещата и домакините, и гостите подчертаха ползата от подобен род сътрудничество и заявиха желание за съвместни бъдещи инициативи.