Й. Андонов: Бруталните кадрови промени в Благоевград ще нанесат щети в дългосрочен план
Й. Андонов: Бруталните кадрови промени в Благоевград ще нанесат щети в дългосрочен план / Любима Калпачка, Дарик Благоевград, архив

Невиждан ентусиазъм за кадрови промени демонстрират управляващите. Такава позиция изрази общинският ръководител на ПП ГЕРБ Йордан Андонов чрез съобщение до медиите. Ето и целя официалната позиция  На ръководителят на местната структура на ГЕРБ.

Невиждан ентусиазъм за кадрови промени демонстрират управляващите. Особено след изреченото от Лютви Местан пред журналисти в НС : "Можем да отчетем известна свенливост по отношение на кадровата политика". Преодоляването на тази „свенливост“ със забързани темпове се наблюдава в Благоевград и региона . На обществеността бе обявено,че до седмица всички ръководители в администрацията ще бъдат заменени. Без значение от тяхната дейност до сега и професионалната им компетентност. Сред тези рокади особено пресилено и нелогично се появи назначената министерска проверка в Регионален инспекторат за образование - Благоевград. Точно в навечерието на новата учебна година, когато се приема Списък-образец № 1 за разпределение и утвърждаване на преподавателската и друга дейност  в детските градини, училищата и обслужващите звена  . Не загриженост за качеството на предлаганото обучение е в основата на всичко. Проверката единствено цели назначението на Огнян Соколов на всяка цена. Въпреки постигнатите успехи, въпреки публичността и прозрачността в институцията в последните 4 години. Прилаганата механична математика в НС с гласовете на „Атака“, дадоха фалшиво самочувствие за агресивна кадрова саморазправа по места, която ще доведе до разбиване на модерно изградени и функциониращи структури. И то след изборни резултати за управляващите партии,които недвусмислено сочат, че не са фаворитите на обществото. Бруталните кадрови промени в Благоевградска област започнаха с неуместното назначение на Муса Палев. Въпреки продължаващите протести срещу него, въпреки продължаващите протести и срещу кабинета, една от главните задачи на управляващите е подмяната на безспорни професионалисти. Това ще нанесе щети в дългосрочен план на държавните структури, независимо от назряващите предсрочни избори в страната, се казва в съобщението.