Избират нов председател на Общо събрание в ЮЗУ
Избират нов председател на Общо събрание в ЮЗУ / netinfo
Замeстник-председателят на Общото събрание проф. д-р Николина Огненска свиква от 12.30 часа в aулата на УК1 общо събрание на Югозападния университет „Неофит Рилски”.

По време на срещата ще бъде избран нов председател на управителния орган на учебното заведение, чийто пост досега заемаше проф. Александър Воденичаров. Ректорът проф. Иван Мирчев ще направи годишен отчет за дейността на университета през учебната 2007/2008 г. Доклад за дейността на Контролния съвет, както и проект за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Югозападен университет „Неофит Рилски” също са включени в дневния ред.

Общото събрание се състои от представители на академичния състав и на административния персонал на основен трудов договор и на студентите и докторантите от всички звена на университета. То включва всички хабилитирани преподаватели на основен трудов договор, а ако техният брой надхвърля 200, избрани от тях представители – не по-малко от 70% от общия брой на членовете на събранието; представители на студентите – не по-малко от 15% от общия брой, на асистентите – 12% и на административния персонал – 2% от общия брой на членовете на събранието.

Общият брой на членовете на Общото събрание се определят от действащия Академичен съвет, уточняват от учебното заведение.