Искат доживотен затвор за обвинен в двойно убийство
Искат доживотен затвор за обвинен в двойно убийство / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският окръжен прокурор Елка Атанасова поиска доживотен затвор за обвинения в двойно убийство санданчанин Антон Петковски, известен като Нашко. Държавният обвинител пледира за едно от най-тежките наказания пред петчленен съдебен състав в Окръжен съд-Благоевград, председателстван от магистрата Маргарита Коцева.

Нашко е подсъдим за убийството на благоевградския бизнесмен Ангел Христов и на неговия гард Емил Николов-Мадака. Кървавите престъпления бяха извършени преди 10 години в село Селище.

Петковски застрелял с четири куршума Христов пред вилата му и пред очите на неговата съпруга Дияна. След това отнел живота и на съучастника си Емил Николов, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата. Граждански искове в размер общо на 500 000 лева предявиха в хода на делото роднините на убитите, конституирани като частни обвинители.

Преди започване на прениите днес, окръжният прокурор Елка Атанасова настоя пред съдебния състав да бъде допусната корекция в обвинителния акт, като се посочи точната дата и час на убийството на Емил Николов, тъй като това важно обстоятелство не било конкретизирано до този момент. Съдът обаче отказа отстраняването на процесуалния пропуск. Именно това немотивирано бързане на магистратите може да доведе до евентуално касиране на присъдата срещу Нашко при обжалване пред Софийския апелативен съд или връщане на делото за ново разглеждане, коментираха юристи, вещи в наказателните процеси.

Очаква се благоевградските магистрати да постановят присъдата на 21 септември.